03 oktober 2020

Soldaten van Napoleon!

Steeds meer interessante archieven komen digitaal beschikbaar. Zo is men sinds enige tijd op Geneanet bezig om gegevens van Franse militairen uit de tijd van Napoleon te publiceren. En kijk: er staan ook Boucneau's tussen! Een Waalse én een Vlaamse Boucneau!

Philippe Jean Boucneau
 
De 'Vlaamse' Boucneau die we terugvonden in dit register was Philippus Johannes Boucneau, zoon van Johannes Matheus Boucneau en Isabella Vandevoorde. Philippus Boucneau hoorde bij de 'conscrits' van 1809 en kwam terecht in het 60e régiment d'infanterie de ligne, op 17 december 1808. Philippus Boucneau was in dienst van het leger van Napoleon van december 1808 tot aan zijn dood in 1814. Hij overleed in het hospitaal van Perpignan.

Damas Joseph Boucneau
 
De andere Waalse Boucneau die we in deze inventaris terugvonden was Damas Joseph Boucneau zoon van François en Cathérine Deloi. Hij werd geboren in Cambron-Casteau (Jemappes) op 16 september 1784. Over deze familie Boucneau hebben we tot nu toe niet meer informatie. Damas Boucneau sneuvelde in Oostenrijk in 1809, waarschijnlijk tijdens de zogenaamde Slag bij Aspern-Etzling.

Lees hier het volledige verhaal van Phillipus Johannes Boucneau op onze website!

 

Geen opmerkingen: