10 februari 2012

Ernest Boucneau was 'chemist' in een 'zincmill'!

Volgens de Amerikaanss volkstelling van 1920 wonen Ernest (31) en Violet (29) Boucneau in Canon City, Colorado in de Hazel Avenue. Ze hebben dan twee kinderen Dora (5) en Robert (bijna 3).
Ook in de volkstelling van 1930 wonen ze blijkbaar nog in Canon City. Ernest kwam in 1898 met zijn moeder Kate naar Amerika, allicht na de dood van zijn vader.
Zinkfabriek, Canon City

In 1920 staat als beroep voor Ernest 'chemist' vermeld en als werkgever 'zincmill'.
Rond de jaren 1920 was er blijkbaar een bloeiende zinkindustrie in Colorado. De mijnen leverden goed zinkerts en de bedrijven investeerden in de regio op heel wat plaatsen in een zinkoven of een zinkoxidefabriek. Aan het eind van de jaren '20 verdween de zinkproductie grotendeels door het opraken van het goede zinkerts. Tijdens de depressie (1926-1936) viel de productie helemaal stil.
Violet Boucneau (we kennen haar meisjesnaam nog steeds niet) was volgens Bob Boucneau een van de eerste verpleegsters in de regio ('She became one of the first registered nurses in Colorado, the first in Fremount County').
Uit: Geological Survey bulletin nr. 1135Van Ernest Boucneau weten we via Bob Boucneau (zijn kleinzoon, woont in Denver) dat hij tijdens Wereldoorlog II is overleden. Hij was dan ongeveer 50 jaar. Violet overleed volgens de informatie die we vonden in 1962 in Colorado (Social Security Death Index).

Geen opmerkingen: